hanimamirudin :)

PitaPata - Personal picturePitaPata Cat tickers

Saturday, 15 December 2012

~15 disEmber 2012 .. 1 safar 1434~


!! alhAmdulillah !!


yeah! ..
skang da bulan dEsember & ari ni 15hb disEmber 2012!!..
alhAmdulillah, gEnap 2 thun aQ b'angkat dgan lya ..
syukUr sgt2!! .. =) ..
da lame tggu tArikh ni lg & alhmdulillah kami still brgkat~

erm!,, slalunye lau tarikh ni, mst kt0rg b0rk pnjg..
tp kali ni ta pun, haha,, lg pun aQ sibuk ckit~
erk!,, pg td bgun kul bpe, 8 lau ta silap ..
pas mkan tdo smule, sampai la kul 1 ..
sbb pg td mmg ase ta sihat sgt2 .. erk! ..
pastu kul 3 g mntkab jap cri brg, pastu kmas bju jap ..
erk!, mmg agAk full jadual aQ ari ni~



hm! ..wlau pun aQ ta call @ mcg budak lya ni,
tp aQ ingat dy tau! .. haha .. 
erm! .. sbEnanye ai tu, ampir2 je aQ mntak pUtus~
erk!, tp nsib bek ta jd sbb kedit tade ..
hm! .. kan da ckp, stiap yg blaku mst ade hkmah kan?!.. hehehe
ape pun syukur sgt2, h0pe sgt yg hbungan kami ni kekal smpai bile2..
insyaallah!! .. =)


insyaallah jugak, lpas ni aQ akn try untk jd akQ yg baik utk dy~
hm!.. ntah la, slame aQ jd k.angkt dy, aQ ase lain jep~
lain yg aQ mksud an tu, ntah la aQ ta reti na terangkan ..
bia la juz aQ ngan Allah je yg tahu .. =)
hm! .. ntah la, aQ da tataw na kate ape..
ape pun, h0pe 15hb disEmber 2013 nnt ubngan kami still lg brgkat~
& kekal smpai bile2,, insyaallah!
aammiinn, aammmiinn , aammiinn ..

Wednesday, 12 December 2012

~ 12.12.12 ~


i d0nt know ler~~


hm!,, ntah la, aQ tataw da ape yg ptut aQ wat~
aQ ase ,aQ da try yg t'baik utk dy . . .
sedaye upaye aQ try na jd yg t'baik~ .. erk!, tp ntah la ...........

tp aQ ta bole la na slah kan dy 100% ...
hm!,, mybe 70% yg t'jd ni dsbb an ksAlahan aQ sndri ..
erm!,, ye la, myb care aQ ta betul,, 
myb aQ t'lalu mmbosan an, tlalu m'ngongkong,
tlalu mnyibuk, tlalu anoying, tlalu memakse, tlalu mnyusAh an dy~
eeerrrkk~ , ntah la, aQ tataw na kate ape da~
hahahaha .. erm!,, patut la ati aQ na sgt stalker si epul tu,,
hm!,, tape la, mnde da jd pun,, haha,,
hmm,, erk!,, aQ mntak maaf sgt2!! ..


aQ mntak maaf ye, 
aQ pun tataw na kate ape, 
ape pun aQ arap dy ni org terakhir jd adq angkat aQ ..
aQ ta na da ade angkat2 lpas ni ,, grrr
hm!,, aQ da tawar ati da sbenanye ni,, hm!,,
tp aQ ta na la dsbb an ni, tbe an putus lak,, hmmm..
tp, tape la, lau dy na mntak putus, aQ iye an je la nnt,,
sian lak at dy~ lg pun thun dpAn dy adE pekse besa..
erm!,,  

lg pun mmg dri awAl2 lg aQ silap ..
hm!,, aQ mmg ta lyak pun sbenanye utk jd k.angkAt dy .. 
aQ punye kisAh silAm tEruk~,, errrr~ 
ntah la,, myb slah aQ kut!,, yup!,, mmg sAlah aQ kut,, hm!,,
maaf an aQ eh~
aQ tataw da na kate ape...
hm!,, 
ape pun, stiap yg blaku, mst ade hkmah kan!,, =)


.. [n_n] ..
ape pun, moge ubungan kami kEkal...
aaammmiinn,, aaammiiinn,, aammiinn
.. 

Tuesday, 11 December 2012

~ rEsult ~


erm!,, ari ni aQ juz na cite psAl rEsult~
hm!,, ni rEsult aQ mase sem 1.. hahaha ..
mase ni subjek final aQ ade 4 je,, hehe
math, science, survey ngan construction material~
hehehe ..


naik sem2 rEsult aQ menurun~
tataw sEbab ape, myb sbb mlAs & study last2 minit~
sem ni aQ ade 6 subjek final~
math 2, survey 2, concrete, mechanic, contract dgn ibs ...
ni la result aQ sem 2 dlu,
tp aQ fail 1 subjek!,, 


aQ fail subjek contract! .. subjek tu kne rajin mmbace~
tp aQ mls, lgpun aQ ta brape pham pasal akta2 tu,, hm!..
s0, dsbb kan fAil tu, aQ t'pakse wat sh0rt sem..
mase tu rAse mcm entah la, ase mcm na lari dri dunia ni,, huhuhuhuhu..
tp kali ni aQ wat yg t'baik! ..
& alhmdulillah~ 
rEsult aQ oke semule ,, hehehe,, ni la result aQ utk ke second kalinye,, hahaha


dari D , trus jd A- .. hehehe
s0, naik sem 3.. aQ pun atur semule strategi utk naik kan semule result aQ~
sem 3 ni pun subjek final aQ ade 6...
math 3, hydro, geotek, bs, highway dgn qm ..
qm tu subjek killer bg aQ, tp alhmdulillah, lulus jugak!,, hehehe
s0, ni aQ na sh0w u my result~
alhmdulillah sbb naik dri sem lpas,, hehe


hm!.. 17hb nnt aQ da sem 4, 
insyaallah aQ akn cube yg t'baik~
aammmiinn .. aaammiiinnn .. aammiiinn ..

Sunday, 9 December 2012

~ hack result ?! ~

...............................................................................

hahahaha .. ari ni aQ blaja hack rEsult ..
spupu aQ sndri yg aja tau!.. hehe,, tErbaiklah~
hehe.. ha? .. na blaja jugak?? ..
boleh2,, hehe
ni step dy~ 


ha ..... mcm tu lah~
hehe,, tp mnde ni bru blaja mlm td,,
so ta lepas la na wat.. 
asenye pihak atasan da tau k0t tektik budak2 poli ni,, hahaha
s0, tggu je la esok, sbb result klua ai sok~.. huahua

kali ni aQ tawakal jep~ ..
sbb ushe ta byk ler.. =='
tape, ape pun rEsult yg aQ dpt,
aQ ttap b'syukur! .. huhuhu.. =)

Friday, 7 December 2012

~ erk ~


cinta ??!! ..


yup, ari ni aQ na ckp pAsal cinta, kapel, @ seangkatannye la..
hm!,, ntah la, akhir2 ni lau tEpon mmbe2 je, mst dorg tanye cmni : --
" anim, awok da adE pkwe ke , ?! "
" k.anim mst dA ade pkwe kan ?! "
" bile awok na bkApel, nim?! " ..
hahahahahahahahahahahahahahaa...
na gelak bile aQ dga soalan2 tu,,
hm!,,  s0, jwpan aQ mmg aQ akn jwb " tade & ta kan ade, titik! "
hahaha ..
ape yg bEst nye ade pakwe ha?? ..
aQ tataw la ape yg istimewa sgt bcinte sblum kawin ni,,
kapel ni lg byk kburukAn dri kbAikan , kan? ..
nauzubillah~ \mntak djAuhkan ..


hahahahaha ..
yup , say no to couple until akAd! .. huhu
bg aQ, bia la jodoh tu dtg sndri!! ..
aQ mlas na cari, lg pun Allah da pun tetap an dAri kite dlm perut lg..
so, wat ape na abis an mase dgan cri cnta yg ta pasti, kan?!..
ceh! ayat... hahahaha

bile sAmpai mase yg da Allah tetapkan, 
kahwin jugak an~ 
hahahahaahahahaha ..
lau na taw, aQ idam an mjlis kahwin yg ringkas2 je,,
haha.. jauh an angan2 aQ ni ~~ HAHAHAHAHA


cantik tak gmba pgntin kat atas ni,,
cntik an?? .. hm!,, kahwin nnt, tringin na pkai jubah mcm pgntin ni,,
erm!,, lg pun aQ ta pnah pun pkai jubah slame aQ idup ni,,
..[ lau ta silap la ]..
hehehehehehehehehehehehehe ,,

erk!,, haha .. ape aQ ni~
jauh ngat da menyimpang ni,, huhuhu,,
blaja pun ta abis lg , ade ati na khawin .. 
lg pun, ntah sempat ke ta na pkai bju cm kt atas tu,,, huhu..
erm!,, lau pndek umo, boleh ke ha kite pkai bju mcm tu ? 
ye la, lau pompuan yg mngalkan kne balut ngan tlekung dlu, pastu kain kapan..
tp lau sblum pkai tlekung tu, kite pkai bju tu, boleh ke ha?? ..
hahaha,, dah2,, merepek sudah!,, huhu
haha ,, ape da~ hm!.. 
hm!,, oke la, mlas da na merepek~ ,, haha
mntak dri dlu...
~~ assalamualaikum ~~



~ lo0k back on 2010 ~


~ 2010 ~


hm!, taun yg pling aQ ta nA engt spAnjg idUp aQ! ..
hm! ... tp ntah la, 
kdang2, aQ na sgt ending zaman sk0la aQ ngan kngan2 yg pling c0ol ..
tp mase mne b0le undUr an ~~
aQ yg silAp dlu! .. erm!, 
sumpAh! , smpAi skang aQ ta bole time care 'ckgu2' tu layan aQ ..
ntAh la, aQ da try lupe an, tp ta b0leh! ..

timE habis spm dlu, aQ mmg asE bebas gile2!! ..
bebas dri ckgu2 yg pAndang sErong, dri kawAn2 yg kate blakang, 
dri budak2 asrama yg jEnis suke bg0sip.. hm!,, 
lpas kaki aQ klua dri pgar bhaman tu, aQ ase bhgia sgt! ..
yup!,, smpai skang aQ ta pnah rndu an zaman 2010 aQ! ..

hm!,, mase taun 2010 tu jugak, aQ mmg d0wn gile.. ergh~
sampai aQ ase mcm dunia ni ta adil sgt!!
huh!,, aQ tataw nape Allah uji aQ sampai mcm tu skali?!! ..

tp .........


stiap yg blaku mst ade hkmahkan,,
mungkin mase tu, Allah sgaje na tunjuk sape kawan, sape lwan, , 
sape yg boleh trime ksalahn org len, sape yg talam 2 muke,
& semua tu la..hm!,, s0, lpas dri tu, 
aQ jd ta brani na luah an semua mslah aQ kt kwan2 aQ mse tu..
semuanye aQ pndam kemas2 dlm ati ni.. 
bayang an dri awal thun sampai na akhir taun aQ juz simpan dlm ati je,,
mane ta nye, tulis diari kang ade je 'makhluk' yg na rampas..huh!,,
ntah spesis ape 'makhluk' tu ,,hm! ..
..............................................................................................

my littlE star [n_n] .




tp alhmdulillah, sbb mase bulan disember 2010 tu, 
ade gak sorg insan ni yg sudi dgar semua mslah aQ ..
dri awAl, sampai akhir semuanye dy dgar ..
mase tu b'syukur sgt2 sbb ade kwan mcm dy!! ,,
tp ase bslah pun ye gak, sbb aQ pnah tengking dy depan org ramai..
& than, kitorg gaduh + ta pnah btegur..
sampai la mase ari raye tu, kami bebaik semule,, hehehehehe
aQ ase thutang budi sgt ngan dy tau ta!! ..
dy yg slalu bg kate2 smgt kat aQ ..
last2, kami pun brangkat, & aQ brangkat ngan dy lillahitaala ..
aQ pun tataw na ckp mcm mne, sbb mse tu semuanye aq serAh an kt Allah,,
.............................................................................................

~ 2012 ~


alhamdulillah sbb skang kami still brangkat,
& aQ ta pnah lupe semua jase dy kat aQ ..
stiap mase aQ try na jd yg tbaik utk dy, sbb aQ pnah jd jhat sgt ngan dy..
semuanye aQ akan cube tebus utk spanjang idup aQ ..
insyaAllah!! ,,,

s0, jgan pelik kalau aQ slalu lbeyh an dy dlam semua mnde..
hahaha,, 
tp kdg2 ade gak tlupe kat dy,,
 biase la, idup sbagai plaja ipt ni bebeze ckit..
t'keja2,ye la dgn asgment, test, quiz, & mcm2 la,,
haha .. tp yg pling pntg mase utk tido tu mst kne ade!! ,, haha
tp wlau ape pun, insyaallah hubungan kami kekal smpai bile2,,
aaaammmiinn .. aammmiiinnnn... aaammmiiinnn 


~~ [n_n] ~~

Wednesday, 5 December 2012

~ tgkAp ~


aQ na cite psAl tgkap ari ni,,


tgkap bilik aQ mcm gmba at ats tu la,, 
tp tu bukAnla gmbA bilik aQ, juz ciplAk kt g0ogle jep,,
haha .. erm!,, aQ na cite ni,, hm!,,
tp aQ tataw la ni di kAteg0ri an misteri ke, cemas ke, ape ke .. 
bgini citE nye, mlm td aQ na tdo,, 
s0 aQ pun tUtup la lmpu, tp brU teringAt yg aQ ta kibas tilam lg ..
s0, aQ pun bukAk la smule lmpu ..
ntah mcm mne tgah kibas2 tu , tkene la lgsir tu, s0 terselak la ..
pergh! ,, terpaku matE aQ tg0k tgkAp tu tbukAk!! ..
ya Allah, ta pnah2 aQ bukak tgkap tu .. 
mEremang bulu r0me tau .. hm!,, 
lau na taw, da 2 kali da jd mcm tu,
 tp mase mule2 tu aQ pasan wAktu siAng, ni wAktu mlm ...
mahu ta sEram! .. 
mase mak tutup an tgkap tu pun blu rome mk meremang,, hm!,,
aQ tataw la tu keje sape.. sbenanye bnyk kali da ta sdap ati duk blik tu..
tp mase anum cuti sem dlu, tgkap blik dy yg kne,, hm!,, 
ni aQ lak,~ 
ntah la,, aQ tataw ....
hm!,, klau tu keje owg, mmg mnta maut la agaknye,,
huh!,, tgok la! ..
s0 start dri tu aQ tdo ngan mak la,, hahaha
terbaik an,, k la, na bla dlu k,,

Tuesday, 4 December 2012

.. .. .. ..



yUp!! .. ni la yg aQ ptut wat dri awAl2 lg ..
tp ntah la ,, 
hy anim! kem0n la, , , , , , , , , , 
ntAh la, aQ tataw apE yg ptut aQ wat ..
erm!,, .. tp yg aku tau, dy ta syg an aQ mcm aQ syg dy ..
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ..


huh! ,, ntah la, aQ pun ta brani na lUah an lbey2 at blog ni ..
hm! ,, tp aQ na sgt ade org sudi dgar sume ni ~
hm! .. ntah la ......


hm!,, myb aQ ptut f0llow ayt kt atas ni ,, 
dy bukAn sape2 pUn dlm idup aQ ..
aQ ni je yg lbEy2 ,,
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ..

huh! .. aQ nak epy la !!!!!!!!!!! ...
hm! ..


tp tu lah, klau nak plangi,, msti akan ujan dlu kan ...
mcm tu gak dgn epyness, stiap org akAn temu kesakitan dlu, 
& than bru la kbhgian tu dtg~ ..
ni juz olahan ayt utk gmba tu jep..
huargh~~
ntah la, aQ ni da la suke pk bukan2 .. 
hm! .. 

da la, aQ mlas la na pk! .. 
hm!,, mntak dri dlu,, [-_-] ..

Thursday, 29 November 2012

.. bintAng ..


 " j0m lepak kat k0ridor ujUng,  malam ni " 
hahaha .. ayat ni aQ slAlu gunE time f0rm 3 ,, haha


" kAlau rndu, pndAnglah bintang "

hahahahahaha ,,
td t'jUmpe fail mAse sk0lah .. mcm2 surAt k0i jUmpe ..
biase la, zaman sk0lah, mane boleh bwak nset, s0 main surt je la,,
tp bukan sUrat ngan pkwe, p ngan kwan sblah blik ,, HAHAHAHA ..
macam-macam kan time skolah dulu .. huhuhuhu ..

lucu tau kalau bace smule surat ngn mkcik blik sbElah tu ,,
entah la, rndu lak kat dy ,, HAHAHA ,,
jumpE skali dy pUnye bi0dta .. biase la zaman sk0lah dlu2 ..
lau ta mntak bi0data, mmg tak sah la kan? .. HAHAHA


empUnye bi0data ni la yg slalU lepak ngan k0i kt ujung k0rid0r ..
tg0k bintang! .. hm! .. 
dy pnah kate, " klAu rndu s0meone, pndAng la bntg " .. 
hahahahaha .. 
s0, start dri tu slalu la lepak kat ctu ,, hahahah ..
merepEk jep .. =) ..

wait2 ,, ade 1 lg k0i jumpe...
hahahaha ,, lagu!! ,, 



hahahaha ,, k0i pun ta engt nape dy bg lgu ni,,
myb sbb k0i mnat k0t, entah la,, da bzaman da mnde ni,, huhuhu
mane la ingat, kan? .. HAHAHA

entAh la, tu da jd knangan k0i utk thun 2008 ..
huhu .. tp yg pelik, surt dri dy je yg ade .. yg len sume tade ..
mane eh~ ade gak cari td, p ta jumpe pun,,
myb da buang k0t .. entah la,, HAHA ..

da la, mnde tu sume da tggl kngan jep..
mlAs na engt .. haha..
k lA, mntak dri dlU ,, huhu
assAlamualaikum ,,

Thursday, 15 November 2012

mUrsyidA ..



syidA ..

erm!, agak2 k0rang kEnal ta dy ni? ! .. huhuhu
tapE la, mst amAy yg ta knAl ,,
ni syidA, mase aQ p0m 4, dy ni p0m 1 ..
kAmi sebilik (upm) .. jUz knAl2 mcm tU je la,, 
ta sEmpat na bgAul sgt sbB mase awAl2 dlu dy an sibUk dgAn orEntasi..
aQ lak sibUk na pindAh bilik kAt blok A time tu..
lpas tu dy pindAh mrsm mUadzam shAh ..

hm!,, tp kAmi sEmpat la brAngkat, 
tp tA lame pun sbb timE tu aQ brangkat dgAn fArah ,,
huahuahuahuahua..
lpas pUtus ngan syida ni, trUs l0st c0ntact ..
tp skang kami contact smulA & thank t0 zAiniah ! ,, hehehehehe
sbb dy yg dApat kan n0 tel syidA utk aQ ,, HUAHUAHUA

dlu mAse knal dy, budak2 lg..
tp ni, haha,, nmpak kematangan muke dy,, huhuhu
besar da kamu ni eh..hehehehe
oke la, tu jEla yg aQ na cite ,,,
HAHAHAHAHAHA ,,
tibe2 tade idea ,, k la, mintak dri dlU la eh~
babai .. [n_n] ..

Monday, 12 November 2012

alhAmdulillah .. =)

knal ta sApe ni?! .. haha

adQ sy dgAn mA dy .. =)
hm!,, ni la alia, adQ angkat aQ!..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu..
td jUmpe dy jap, erm!,, mmg jAp je pUn, ta sAmpai 5 mnit asEnye..
hm!,, tp tape la kan, dri ta jumpe lgsUng,,hm!,,
td pUn jUz bg adiAh bEfday dy je,, 
bErabad da k0i simpan,, hahaha,, berAbad la sngt,, kuikuikui,,

apE pun, alhAmdulillah,, =)
nsEb bek dy sUke adiAh tu, sbb timE bdAy dy aitu mmg tAk tau na bg ape..
tu jE yg t'nAmpak kt mate ni, ,s0, beli je la,,
huhuhuhuhuhu..

erm!,, ape p0n, h0pe hubungan kami ni kekal smpai bile2,,
insyaallah!! ,,
syAng adQ tau!! ..
k la, mAu bla dlU la, 
na bAsuh bju, esok na bAlik ip0h da ,, hm!,,
assalamualaikum .. [n_n] ..

.. kAmi ..

hari ni [ 11hb n0v ] kEnduri sEpupu aQ ,,
k.sUria ngAn mak ,,
huhuhu,, 
ni pEngantin p0mpuan,,
gAmba pgAntin laki ta clEar, ag pun asenye gmba suami dy ta pntg dsni,,
hahahaha...
ni kat rumah pgntin pompuan..
lokasinye di felda purUn ..
bt0lak dri umAh arEa kul 9, sAmpai areA kul 11..
nampak ta? .. nampak ta jAuh disitu?? .. huhu
erm!,, jauh gilak felda purun tu, engt an dekat,,
huahuahuahua... 

tape la, yg pAsti,,
hAri ni mmg gAlak la kit0rg bgamba,, 
hahahahahaaha..

abah, angah ngan anum ..
aku, anum, along ngan mak,,
qasyAh ..
sbenanye byk lg gmba, tp cukup la ni je,,
heheheheehehehehehehehehehehehehehehehehe..
ni 1 fAmily aQ g knduri ni,,
sEr0nok tau!! ..
tade sAat yg pling mAnis bg aQ slain bsame kUage tcinte,,
tu bg aQ la,, tak tau la bg k0rg!,, hehehe
bhgiA gilAk lau lEtak kluAge ni tempat teratas dlam hidup ni,, 
huahuahuahuahu,,
sayAng mak, abah, along , angah & anum ,,
heheheehhehe,,
sEm0ge kitE ditemukan smula disyUrga nnt ..
aaaammmiiinn, aammmiiinn, aaammmiiinn,,
~~~ [n_n] ~~~

Monday, 5 November 2012

hidUp ni ..............

dAlam hidup ni, kitE slalu nak kAn sEsuatu yg pErfect an..
yAng bErgaye, elEgant, mEwah, & sEmua2 tu la..
hM! mcm tu gAk aQ ..

bg aQ, sEmua mEnde hArian aQ, aQ nak sEmua yAng mEwah2 ..
tp tA tErmasuk pAkaian la..
aQ ta sUke fAshion2 ni,, hehehehehe
oke, bEbalik citE td.. hm!..
brAng mEwah, mcm nsEt ...
aQ nak nsEt yAng tipt0p je..yg biAse2 ni aQ ta pAndAng pun..
c0nt0h nye nsEt n9, aQ ta na pndg nsEt lEn.. sEdang an byk lg plihAn an..


klAu kEreta lak, aQ pAndang audi r8 jep, , krEte lAin aQ ta pAndAng ...
hahahhahahaha.. 


ni la kan hidUp ni, slAlu nak mEwah je,, 
dsEbabkan mEnde dUniawi mcAm tu, aQ jd lUpe yg aQ ni bukAn ank owg kAye,
bukAn ank kEtua kampung, bukAn anak pEgawai dAerah, bukAng ank pEnghulu,
bukAn ank dAto' , bukAn anak exc0 nEgeri, bukAn and bukAn lg!! ..
aQ jUz anAk pAkcik amirUdin & mAkcik fAtimah je..
abAh cUme pkErje lAdang hUtan yg owEz abis aN sehArian dy kAt kwAsan hutAn, 
utk cAri rEzki & nAfkah utk kAmi..
tp aQ lupe sEmua tu, ,
mAk pUlak jUz sUri rumAh yg slAlu sibuk an dri dgAn mEncangkul rUmput, bkAr smpah,
& sEmua tu la.. hm! ..

ni lA silap aQ, aQ mUdah lUpe ..
sElalu bUte dgAn kmEwahan dUnia..
tp lEpas dri 1 hal ni, tu yAng bUat an aQ sEdar btApe butE nye aQ slame ni..
stiAp yAng blaku mst adE hkmah, kAn?! .. 
hm!,, alhAmdulillah skang ni aQ sEdar & da tA mintak mnde2 mhAl kat mk & abh..

biA la, kAlau abh ngan mAk na bg ape2, aQ amik je..
tp tA na la aQ yg mintak .. huhu..
hm!,, s0, kAlau nAk bkAwan dgan anAk org kAye, aQ bukAn orgnye..
tp kAlau nak bkAwan dgAn anak dri klUage yg sEmpurna, aQ la org nye!!
HAHAHAHAHAHAHAHA ...


yUp!,, dgAn bErsyukur, kitE dpAt mEmenuhi kEperluan kitE! ..
sAy alhAmdulillah, thAnk y0u Allah f0r evErything! .. =)
sEmoge Allah mEmberkati kite! 
aaammminnn, aaaammmiiinnn, aaammmmiiinnn ..
..... [n_n] .....



Saturday, 3 November 2012

nAk bAlik ~ [-_-] ..


aQ nak bAlik kAmpung ler~
hm! ...


mgGu dEpan da stArt stUdy wEek!! ,,,
yEay!! ,, hahaha
tp, hm!,, lEct na wAt klAs la pUlak ..
bukAn tAkat kElas je, siap adE tEst ngAn kUiz lg ha ..
mEmang sAh2 la ta dpat na balik timE study wEek kAli ni,,
tp, nAseb bEk finAl kit0rg stArt mggu kedUa,,
HAHAHAHAHA ..
nAk gAk bAlik jugAk wEyh! ...
bUkan ape, sEmentare anUm gile tu cUti sem lg ni, bek aQ balik ..


dy bAlik u 19hb,, aQ abis final 24hb ..
mEmang ta sEmpat na jUmpe ,, huhu
erm! .. skEjap je mAse ni, tgok3 dA na final!...
huhuhu ..
nA mAsuk sEm 4 da !! ..
hm! ..
sEm 4? ! . ah!. malas na pk ~~
k a, nak blah dlU ..
mAu cari mkanan kt kdAi .. hahaha

Sunday, 9 September 2012

.. forget mE forEver ..

kAwan?? !! ...

biAse dgar, kawan2 kite ckp ..
" kwAn slamenye! " , " kAu la kawan yg terbaik ", " aQ ta kan lupe kan k0 la " ..
huh!, mcAm tu gak dgan aQ!! ..
rAmai kwan yg b0le ckp mcm tu, tp tade gUne lau gune ayt cm tu bile k0rg dlam susah,,
bilE sEnang, sEnang2 kAu lupe an aQ ..
tu yg kAu kate "kawan" ?? ..
sUmpah!, aQ mmg tErasa ngAn k0rg!! ..
sbb?? .. kau pk la sEndri!! ,, 
aQ tau la k0rg budAk pndai2 blake....
na kawan ngan dak2 yg setaraf ngan k0rg je, 
aQ ni, k0rg men campak jep!!..
oke, fine!!! .. 
ha?! ,, trase ngan aQ?? ..
knape? ,, sbb aQ betul an ayt status kau yg slAh tu?? ..
sbb aQ tegur aurAt k0?? 
ye?.. sbb tu kau na cmpak aQ?!! ..
aQ bEtul an ayt kAu, sbb aQ pk kau kwan aQ, ta slah an lau sling tgur lau slah ......
aurat?? !! ,, lg skali alasan aQ, sbb kau kAwan aQ !! ...
kate na bkawan smpai syurga, lau aurat ta tutup,, mcm mne na msuk syurga??!!
ha?.. aQ suh dak2 ni tgur dia suh pkAi sopan..
lg skali alasan aQ, sbb dia tu kAwan kite!!!!!!!!! ..........
salAh ke apE yg aQ wat?? ... 
ta layak ke aq na tEgur k0rg sbb aQ ade kisah hitam dlu??..
huh!
tape la, suke hati k0rg la, aQ da mlas ..
k0rg na sgt lupe an aQ, oke lupa an je la smpai bile2 k..
ari ni aQ dgAn bErat ati, akan lupe an k0rg!..
LUPE AN KORANG WARGA BAHAMAN!!! ......

Sunday, 1 July 2012

.. adQ sayA tEpon ..

huhuhuhuhuhuhuhu ..
td mase tgah syok2 tgok tb ,
tbE an dgar lagu ,
" kurasakan sEperti hidUp sEmula ,, mUncul kAmu ..... "
ingat an at tb, p upE-upE nye ...............................


nsEt nokia n9 aQ ni ha yg bunyi .. [ k0nonnyE la ] ..haha ..
cpat2 aQ blari ke dapUr **nset at dpor ** bab tu nAda khas lau adQ aQ tp0n! ,
yEs!! mmg aliA yg tEpon !! ,,
wAa!! happy sEsangat tAu !
alhmdllah sgt2!! ......
lAme gak b0rak ngAn dy , hahaha
yE la, lamE tau ta b0rak ngan dy!! ..
huhuhuhu ..


alhAmdllah gAk bab rEsult admath dy da smakin bg0s !!! ..
tErus an usAha ye diQ!! ..
sEnag ati dgar td .. ape pun, jgAn sdeyh2 ye ,,,
huhuhuhuhuhuhuhu ,,
adQ, akQ owEz rndu adQ tau !! ..


insyaallah, lau adE rEzki, kitE jUmpe ye !! ,,
huhuhuhuhu ..
k la, na blah dlu , k assalamualaikum .. =)


Tuesday, 26 June 2012

.. final exam ..


!! .. finAl exAm .. !!


.. 27 jun 2012 [ 2.30 p.m. _ 4.30 p.m. ] ..

tu tarikh & mase untUk aQ g amik exAm ..
hahahaha .. esok je la pnentu nye , hm! ,,
h0pe sgat kAli ni aQ dpt wAt yg t'baik .. 
wlAupUn 1 pAper jep, tp dgAn pointEr tu la nnt aQ na baiki pnm & hpnm aQ ! ..
asE ta sbar na abEs tu, jgn tanye la an ..
hahahahaha ..
tp yg pasti , aQ tga tkot ni, tak tau ape jenis soalan yg kluA sal clAuse2 tu ..
da la bnyak , tak aci tau ta , dak2 poli len bole je bawak masuk pwd tu , 
tp poli aQ ni, tak bg pUn !! ..
tak aci tau !! ..
hukhukhukhukhukhuk ...
nak ta na, kena la gak study , wlaupun ayat2 dlam pwd tu agak susah na paham ..
.. [-_-] ..


tgok gmbar ni , mcm tu lA muke aQ bile jumpe soalan clause tu nnt ..
hahaha .. gilak !!! ........
ape pUn, aQ kne wat yg t'baik gak !! ..
aQ na dpt an 4 flat !!! .. insyaallah ... =) ..
ni ade dlam bape jam je lg , tade alasan aQ na ckp ta cukup masa untuk study an ..
go anim !! go anim !! go anim !!
sekali gAgal , ta b'makne slame-lamenye gagal kan !! ..
huhuhuhuhuhuhuhuhu ..

 

.. usaha , doa, & tawakal ..
.. insyaAllah kejayaan owEz b'pihak pda kita ..
..... [n_n] .....

.................................
!! .. doa an kami .. !!
.................................

Monday, 18 June 2012

.. aQ redhA ..

.. !! mati itU pasti !! ..


pernah ta k0rg ase mati tu dEkat sgt ngan kite??!! ..
hahaha ..
dlu, aQ ta pnah tpk pUn, tp dsbAb an 1 hal ni..
tu yg bUat an aQ mulE t'pk~~
hal yg aQ mksud an at cni, ta perlu la dcrite an ek~
hehehehe..
bile engt mAti ni, ade la gak aQ wat ckit2 'psiApan' ..
huhuhuhuhu ..
erm~
tp kdAng tu, dsbAb an tlalu pk an mAti, aQ mule la wat mNde ukan2~~
hm! owEz la wAt mMbe2 sAkit ati ..
k0non nye mcm da na mati sgt la ni..nnt bile d0rg sakit ati, 
mst d0rg ta sdEyh an lau kite da tade ... **k0n0nnye la ..
tp dsbAb an slalu ngat pk, sMpay an tbawak2 ke mmpi ......


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.. !! miMpi kite dpgAruhi olEh ape yg kitE pk an !! ..


mlm td aQ mmpi s0mething yg lUcu~
aQ mmpi yg aQ nek ketE ngan mmbe2 aQ ..
kit0rang g awAn tau!! ..
pUsing2 kat awAn .. sEronok !! ..
HAHAHAHAHAHA..
tp , tibe an kat 1 awAn tu, adE tulis s0mething~
 " y0u die t0day "
aQ pun surUh la mmbe2 aQ tg0k awan tu..
tp d0rg sEmua ta nmpak, jUz aQ s0rg je yg nMpak awAn tu~
hahahaha..
pastU aQ trUs t'sEdar .. tg0k2 da pkUl 10!! ..
wAaa~ tErbaik la .......
cepat2 g mndi & qAda subUh~~ ..
hahahahahahahaha ..
lpas qAda, aQ pun g la cri tAfsir mMpi td ..
**takot gak an~~
pastu, dlam tafsiran tu, dy ckp lau mmpi diri sndri mati, 
tu maksud nye kite akan bpisah dgan kwan baik kite~
hm~ ntah la, aQ ni ukAn nye na pcaye sgt~
..............................................................................................................................

.. !! i'm s0ry ye !! ..


tp, skang ni aQ mmg gAduh ngan kwAn bEk aQ sendri~
bab aQ owez mrAh2 dy, & owEz cri slah dy ...
hm~ .. ntah la.. aQ tataw la mMpi tu btul @ ta ..
tp sEmua tu aQ serah an kat Allah ..
klAu btul aQ di tkdir an untUk b'pisah ngan sAhabat aQ tu, aQ redha ..
sEsungguhnye Allah lbEyh mngetahui ape yg kitE ta tau ..
td p0n aQ tp0n dy, hm~ ntah la~
dri segi suare lak, dy mcm lg epy time borak2 ngan mmbe2 keje dy~
tape la an, aQ pun ta mmpu na wat dy epy ..
p bg0s la lau dy mmg tga epy skrang ..
huhuhuhuhuhuhu .......
ntah la, aQ pun da tataw na wat ape, bnyak sgat slah aQ at dy ..
tp, sEmua tu kEtentuan Allah an~
pe pUn, jUz smile ye anim .. 

..... [n_n] .....

Friday, 15 June 2012

.. jgan di smpan bintik hitAm ..


.. !! dengAn bAca al-Quran, jiwA jd tEnang !! ..



lpas s0lat td, aQ capai la al-Quran..
mcm biase, lepas abis bAce aQ pun na tutup la al-qurAn tu ..
mase na zip an tu, tg0k la jam ..
da pkul 8.30 p.m. lau tak silap ..
pastu pk2 ,jap lg dah masuk isyak  , kang lau aQ ngadap lApt0p, k0mpem tgah mlam bru s0lat..
s0, aQ pun bukAk smule Quran & bace la ayat2 lazim skali ngan makne dy ..
biasE la, slame ni tau bace je p ta tau mks0d..
semEntara ade kEsempatan ni, baik amik kEsemptan utk phAm an ayat2 dlam Quran ni kan..


ya Allah!! ..
rupe2nye da dnyatakan dlam 1 surah tu psal bAlasan m'ngumpat & menghina org ..
trUs tringat kat s0rg hAmba Allah ni ..
sunggUh , aQ mmg bAnyak gila mEngumpat dy!!! ..
sbb aQ mmg anti gilE kat dy..
bg aQ dy la musUh pling kEtat dlam hidup aQ!! ..
sAmpay an, aQ owEz mngUmpat & mEnghina dy dEpan kwAn2 aQ..
dEngan mAtlamat sEm0ge dy owEz dpndAng hina olEh sEmua org!! ..




tp, alhmdulillah, bila aQ bace mkne ayt Quran td, 
aQ sEdar yg  aQ silap !! ..
aQ tadE hak na hUkum dy!! ..
itU urusAn dy dEngan Allah!! ..
ya Allah,
berd0sa nyE diri ni!! ..
lpas dri bAce tu, dgAn lapang dAda ..
aQ trUs bniat untUk m0h0n mAaf at dy & lUpa an dEndam aQ at dy ..
& alhamdUlillah jugak ..
dy p0n da maaf kan aQ and skAng aQ ase lEge sgt2!! ..
.. !! syUkur ~~ [n_n] ~~ !! ..


di kEsempatan ni gAk,
kepadA sAhabat2, sAudara mara yg adE singgAh kat bl0g ni ..
aQ sUsun spulUh jari untuk mEm0h0n kEmaafan ..
andai diri ni dlam kEadaan tak sEdar pernah : -
mEngumpat k0rang, 
mEnghina k0rang, 
mEnyakitkan hati k0rg, 
menyinggung prasaan k0rang,
t'kasar bhasa,
& sEangkatan dgan nye..
sEsunggUh nya diri ni slAlu mlakukan ksAlahan ..
maafkan aQ~~



.....................................................................................................................

sEsunggUh nya ajal ni sgAt la dEkat dEngan kite..
& aQ pun slAlu t'pk sAme ade aQ ni sEmpat @ tak utk m0h0n maaf kat semua org 
ye la, aQ ni byk sgat d0sa dgan sEsama mAnusia ..
jd, t0l0ng la maaf an aQ ..
wlau pUn kite tak pnah b'tEgur @ b'kenaln ..
tp t0long la, tolong maaf kan aQ ..
mungkin dlam ta sdAr, aQ ade buAt d0sa dgan k0rg ..
ape p0n, 
m0ga di akhir nafas kitE nnt,
kitE mmpu mgUcap an kalimah ..
.. !! "lailahaillallah" !! ..



..wAsalam..