hanimamirudin :)

PitaPata - Personal picturePitaPata Cat tickers

Friday, 22 November 2013

:: f.i.n.a.l.l.y ::


alhamdulillah ..
semalam result aku klua,
yep, result utk sem akhir aku kt poli tuhh ..
spnjg 5 sem ni, mcm2 da yg aku blaja ..
tp antara semua, aku paling suka subjek hydraulic dgan hydrology !
ya Allah ! suke sgt subjek tuhh ..

err,, ehem ~
ni result aku utk sem lima nih .


so aku nak ulas sikit pasal result nih,
  • first, nmpak tak lmbg kpm tu? .. haha,, dulu lmbg kpt, skang da tukar kpm sbb poli kami da naik taraf ! in shaa Allah 2015 nnt da jd u .
  • tgok grade aku ! .. haha,, sem ni pling berwarna warni result aku, ade A, A-, B+, B, B-, C+ .. muehehe .. & alhamdulillah tade fail !
  • see. hydrology aku A solid ! ,, hepy gilak ! .. haha,, subjek pebret !
  • yep, pointer aku 3.23.. syukur alhamdulillah ! ekceli aku tak expect pun dpt 3 keatas .. sbb ade 4paper yg aku tak dpt jwab ! .. tapi alhamdulillah, Allah Maha Kaya, Dia bantu aku !
  • so, purata aku utk 5 sem nih, 3.27 ~ .. alhamdulillah ! .. susah jugak nak kekalkan 3 keatas ..yelah, aku ni bukan nye suke study, err.. *mmg ta sedar diri .. tp ape pun, syukur alhamdulillah
  • so, sem depan (2hb dis) , aku da start praktikal ! ,, yeay ! tak yah balik ipoh dahhh .. takyah jawab examm. yeayyy !  =)))

btw, tahniah kat mira, odah, teha ngan nana sbb akj sem nih !
jeles teramat sgt, tp tapelah, myb bukan rezeki aku , haha
hmm .. pastu smlm, akak comel tu !!! ,,
ya Allah, teruja keyh teruja ! ,,
hahaha,, gile ~ malas crite ..
next, smlm alia tepon ! .
haha . yeay ! nnt nak lepak dgan dy . hahahahaha.
3 paper lagi ! .. all de best sis !
hmm . oke la, yg pasti nnt ade org nak blanje aku !
ta sabar ! haha ..
okela2, da azan asar, mintak dri dulu ..
assalamualaikum


Wednesday, 13 November 2013

♬ cerita kami ♪


assalamualaikumm w.b.t
♥ 13 november 13 ♥

td klua, g bjimba dgan en.shima..
haha.. aku drive #cbs #manual
muehehe.. 
tragis gile bawak kete tuhhh..
ta reti kawal clutch >_<¦¦¦
bape kali enjin mati kt trafik light..
da tu dgan tersengguk2 enjin kete tuhh.. 
tp along ckp, tu pkare biase..
mase mula2 dlu pun, dy pun mcm aku..
*mati enjin kt trafic light
hmm..tp kesian adik akuhh sorg tuhh..
haiya, manyak soliii maaa..
in shaa Allah, lpas ni org lagi bhati2..   
err.. hmm.. lagi satu, tabik org tmloh, 
mase enjin mati kt trafik light, 
kete blakang tak honn pun.. huhu
tp kalau kt ipoh ni, kompem kene hon setiap saat.. 
alhamdulillah, nasib koi org temerlohh.  :))

ermm.. tadi tgok thor.. 
 besttt!  sbb ade lokiii..  haha
" ta daa "
lawak sehhhh. :))
pastu td get lunch kat kenny rogers..
err.. ekceli mkanan yg aku order tu, 
tak kene dgan selere aku.. 
muehehe..  mual tekak akuhh.. 
huhu.. ta abis pun makan..  
#pembaziran
skang ni pun rase len jep... 
err.. len kali ta na da mkan situuuu..  -,-

ape pun, best kot ari ni.. 
alhamdulillahh. kami masih bnafas  :))
tq dikkk..  len kali kite klua lagi ehh.. 
muahaha..  
syg kamu okeyhhh.  :))))

skang nih yg pasti, 
rase mengantuk yg menggununggggg..
mlm td tdo kul 4 lbeyhh.. 
bgun 7.30 *subuh gajah
hmm.. ngantukk.  
mase solat td pun bape kali menguap.. 
tp td mak suh kemas bilik nihh..
besok ade org na dtg,
pasang grill kt tgkapp..  huhu
hmm.. 

k, na mintak dri dlu.. 
assalamm ∩__∩ 


Thursday, 7 November 2013

♥ tujuh satu satu ♥

assalamualaikum w.b.t
hyy .. huiii .. hoiii ..
haha.. da lame ta update mnde alah ni .. 
*bz myb . :))
tp skang aku da stat cuti sem,
bahagia mengunung rasenye ..kikiki
harap sgt aku ta balik ipoh da lepas nii .
aminnnn :))

btw, skang budak2 da stat spm ..
yup, alia antara candidate spm 2013 ..
huhu.. ari ni paper bi kate nye ..


risau betul dy .. 
huhu.. apepun, org yakin adik bolehh !!
9a oke ! . :))

hmm .. buletin selanjutnye .
5hb ari tuh, ade org nak curi laptop aku ..
err .. brani betull .. =,=
time tu aku terkejut tau takk ..
tetibe je tgkap bilik aku terbukak ..
da tu, ade kayu pulak tuhh ..
time tu mak abah anum da tdo..
along angah lak klua ..
tggal aku seko2 yg jd saksi kejadian ..
 mmg aku jerit la . bhaha .. 
nasib abah dgar .. #alhamdulillah
lpas semua da reda, aku wasap mira ..
boleh dy main ngan aku . Haha..


ang suke buat aku gelak kann ..
wlaupun time tu aku sememangnye tga takot ..

oke, crite seterusnye ..
hmm .. ape eh ..
akceli aku nak crite yg aku suke sgt tahunn nihh ..
haha.. tp nnt la, tggu 31hb disember nnt ..
the end of the year, aku akn crite dri a smpai z ..
myb time tu entry aku pnjg mcm krgan bdak fom 5 
*myb haha ..
hmm .. oke la.. tade ape da na ckp ..

assalam :)) 






Wednesday, 11 September 2013

life . sem5 . busy

Assalamualaikum ..
huh. lame da ta mnaip, 
alang2 tenet tga laju nih, 
aku nak mengarut sikit , hehehehe

oke, skang da minggu ke 12 utk sem lima ni.
lg 2 mggu aku kene present final projek.
lagi 2 minggu lpas tu final exam da .
ya Allah, cepatnye mase b'lalu ..
series aku ckp, sem ni mmg agak sibuk .


sibuk dgan kelas, asgment, test, quiz,
final projek, masalah, tidur, bergelak-ketawa, 
online, wasap, insta, line, kakaotalk, wechat, fb, twiter,
HAHAHAHA
byk kan bnde lagha !

hmm .. 

huh,, series ! ari ni aku la manusia paling sibuk,, 
pg td kelas stat kul 8pg -> 10.30pg..
time balik umah, baru tringat kunci umah kat nadia,
nadia pulak g bengkel sebab nak test produk dorg ..
so, aku pun terpakse ikut teha balik umah dy yg agak jauh tu.
*jalan kaki , oke~

pastu sempat la tido sejam ..

kul 2.30ptg pulak aku g kampus smule ,
sbb nak setelkan final projek ..
dri kul 2.30ptg -> 7.30mlm ..
wlaupun juz ken ngan odah je yg byk perah otak, 
tp aku tetap rasakan tekanan minda . hmm..
tibekan sampai umah je, kene g pjumpaan wakil kelas lg ..
kul 8mlm , skali lg aku klua umah utk jalan kan tgungjawab ..
thank mira sbb sudi ikot aku , hahaha
thankz jugak kt zarul sbb sudi jempot & blanje minum . haha
lpas balik dri pjumpaan,  na kene smpaikan amanat pgerusi awam.
hmm,, kul 10mlm td baru aku btui2 free ..

ya Allah, bz nye aku ari ni ! ..
ta cukup tanah asenye nak bjalan,,
trase da aura2 bile da keje nnt ..
aku rase, aku lg sibuk dri lect . hahaha
tiap kali ade pjumpaan ke, @ ape2 event,
first aku akan tgok jadual aku !
haha, see ! da mcm bos besar ! . haahaha
tp tu la yg aku tga lalui skang ..
tp tape la, myb ade hikmah ,,
tp skang ni aku duk pk pasal dinner 23hb ni, err .
pening ~ 
sakit urat2 dgan tengkorak kepala aku nih,,
ya Allah, tabahkan hati hamba !, 
oke la, mintak diri dulu lah, 
assalam,,





Sunday, 11 August 2013

bukti !

conservation kami b'mula di sini ..










haha, nampak tak keling kt ctu ??
mira ni mmg la ,, hahaha

Friday, 9 August 2013

- WeAreSame -

assalamulaikum ..
salam aidilfitri , hari ni hari first raya ..
alhamdulillah ! 

versi  budak2 ta cukup umo ..

versi matang sikit , haha

versi , err ... ta dpt dikenal pasti ..

versi mak dan ank , hehe
haha , tade motif !
btw , aku rindu adik aku ! .
alia & shima , rindu kamu tau ! ..
oke la, nak tdo ..
"assalam" 

Thursday, 8 August 2013

シ aku シ

salam aidilfitri semua ! 
alhamdulillah, masih dberi ksempatan utk btemu syawal 1434h .
first2 skali, nak mohon ampun & maaf andai ade silap & salah ..
sila maafkan saya . =)

okela , raya kali ni bju aku kaler coklet .. 
kasut raya lak aku rembat kasut g kelas ..
tudung pun aku gune yg pelasah punye ..
tade ape yg baru selain bju kurung ..
see , cukup sederhana kan aku tahun ni .. hmm
ntah la, aku sbenanye langsung ta excited raya kali ni ..
ekceli ade la ckit excited tu, tp tak se-excited dulu ~
myb sebab usia makin mngkat k0t *oke tade kene ngene . 
haha ..

hmm ..sedih lah , tp tak tau sebab ape ..
tp yg pasti sedih la, mmg sedih, sedih sgt ~ err, #sadis
huh! boleh tak aku lari dri kehidupan skang ? 
lari dri p'hiasan duniawi ni !
ceh ayat kau ~ haha
err , tp mmg tu la hakikat nye ..
ntah la, kdang2 rase dri ni mcm ta wujud je ..
rase mcm kewujudan aku ni lg mnyusahkan org lain je ..
m'bebankan hidup org ~ 
err , ntah la, sedih aku ! ,, wuarghhh , nak nangis !! ..

hmm . tape nim , kuatkan smgat !
ade hikmah ni . hmm . 
aku yakin 1 ari nnt , aku takkan susahkan korg da .
aku mintak maaf .

" biarkanlah aku untk pergi, tggalkan semua mimpi "
"salam aidilfitri"

Sunday, 23 June 2013

bAhaman [93] ..


assalamulaikum, 
first, alhamdulillah sbb masih ade ksemptan utk mnaip, 
wlaupun dua bgasi tu ta b'isi bju lg~
haha,, sgt mlas sbenanye na alik ipoh, 
tp, nak ta nak, kene jugak!! ,, 
sem last, sabar la wahai hati yg comel~

okela2, nak cite ni, 
td alhamdulillah, sbb dgan izin Allah, kami btemu lg !! .. hehe


sgt epy + bhgia + teruja + sronok + seangktan dgnnye, 
& last skali , alhamdulillah!! ,, huhuhuhuhu..

first, thank to Allah sbb p'kenankan doa hamba !
pastu, thank to mk + abah sbb bg change aku klua utk kali trakhir !
pastu, thank to anum sbb sudi jd driver, smpai retak sportrim 
sbb langgar lubang .. hehe, *raye nnt dpt sportrim baru* hehe
pastu , thank kt ckin sbb sudi jugak klua dri kepompong JU , 
utk mnjayakan misi tgok 'zombi' hehehe..
pastu, thank kat farah, sbb sudi jugak klua wlaupun ari ni awok keje!!
pastu thank kt linda, sbb sudi jugak klua wlaupun penat ta ilang lg sbb bru je smpai umah,
* dy baru stat cuti sem ,, aku rase JELES pulak *
& last skali, thank kt jannah!, sbb sudi balik dri kl smate2 nak klua dgan kami2..
ALHAMDULILLAH ..


klua td, ktorg tgok cite ni ..
world war z!!! ..



ya Allah, gilak gempak cite ni,,
haha,, sgt awesome !..
sampai tahap aku rase nk klua je dri pwgam tu,
bukan sbb ta best, tp cite dy seram !
spnjg tgok cite tu, jntung ni dup dap dup dap..
bulu rome abis meremang~ hahha..
anum pulak, ta yah ckap la, 
abis t'campak popcorn, punye la t'kejut~ hahahahaha
tp komen aku pasal cite tu, 
sgt gempak !!,, haha,
tak rugi klau korg tgok !! ..
ape pun, sgt mncabar thap kehebatan jntung anda ! hahaha

gmba hiasan semate2 ..
okela, bebalik pasal pg besok !
err, yaAllah!, serius!, aku malas gilak nk kemas brg ..
ptg td ade la kemas bju2,,
tp yg pelik nye, time balik cni, 2 bagasi tu pnuh dgan bju,
tp kemas td, 1 bagasi pun tak penuh2 lg.....
rasenye semua bju da masuk dlm beg,,
err, kemane 'kau' nyorok ha???!!
hahaha,, biasenye aku ni, tiap kali balik smule ke ipoh,
mst brg2 aku ni byk, klah budak yg sem 1 bru nak masuk tu,,
huahuahua ..
alah, ta kesah la , yg kesahnye skang ni, aku malas nak balik ~
err,, wahai hati yg somel, tlong la jd gagah seketike !! ,,
err, sedih, ptg td rase nak ngis je mase tgok bju2, hm!!
tp nasib baik ade 'smgt' dtg, huahua ..
erm,, skang da pkul 12.30am, 
bju2 yg basuh td still ade dlm mesin basuh,,
so, aku nak undur dri dlu la, mau sidai baju,,

okela2,, kpade kwan2 yg santik dan comel, 
aku harap, 1 hari nnt kite dpt jumpe ramai2 !! ,, 
inshaAllah !,,
kpade yg rajin m'bukak blog aku ni, mohon ampun & maaf andai ade t'kasar bhase .. 
& mintak doakan patik, smoge diberi kekuatan utk sem 5 ni,..
aaammiinn !,,
oke la, babai, assalam , ,

Friday, 14 June 2013

coretan aku ..


assalamualaikum ..

kami **tga gaduh skang ni , HAHA
...................................................................................................................


gmba hiasan semate2 ..

oke la, aku ase ni last aku update blog sblum alik ipoh~
erm!, kt ipoh nnt kompem2 aku ta dpt na update mnde alah ni,
sbb thap kelajuan tenet yg sgt 'awesome' tu bole mencacatkan idea aku..
hmm .. tp tape la, skang aku da ade diari, so bole la aku merapu dlm tu je, hehe =)

sbenanye aku ta ready lg na masuk sem 5 ni,, hm~
ta ready dgn muet, final projek, asignment, test, quiz, errr, bnyak la~
hm, tp na ta na, kene gak! .. hm!,
sem 5 ni, aku na try sehabis baik, inshaAllah 4flat tu target aku, 
ha? . ape? ckp kosong? . err, mane ade la!
hm!, series, ni last sem aku, & hope sgt yg ni mmg btui2 sem last aku! .
ta na fail, ta na repeat, ta na regret, @ ta na la smua2 tu,, hm!
cukup la skali! #_#


ermm..dear mr. muet + mrs. final projek ..
klau na taw, aku takot na masuk sem 5 ni dsbb kan korang! 
err, ya Allah, smoge dipermudahkan !, hm ..
series, aku ta pandai bi, grammar ERROR . .. err
final projek pun, aku tataw projek ape yg group aku wat sbenanye ..
err, yaAllah, #_# ..

erm!, lg 1, klau aku tade jodoh dgan 'dy' ..
tape la, aku redha! , hehe,, aku kan kuat!..
takat jlan kaki g klas + kdai blakang tu, aku da biase pun, , hehe
tape, aku oke, aku da besa, haaha
klau ade anjing yg na wat spoil, payung sakti aku ade, hehehe
oke anim, jgan bharap pade sesuatu yg ta pasti , oke! ,, 
hehehe,, yg penting aku terus blaja!, tu je !,,

hm!, pastu , kpade kamu bedua~


wish both of u, luck oke! ..
huu,, alia, smoge anda bjaye dpt kan 9a oke! .. 
& shima, kamu pun, smoge dpt dekan utk sem ni & sem depan~ hehe
always pray for u guys! , huhu
jge dri, jge solat .. & jge la semua2 yg perlu di jage, hehe
jgan lupe aku!, oke la ,
syg korg oke! ,, 

dan kpade kamu, kamu dan kamu..
mintak ampun & maaf klau slame ni, aku ade sakit kan ati kamu ..
maafkan aku, aku ni bukan la insan sempurna,,
maafkan aku eh~, hm ..
entah ape yg jd kt aku pd mase akan dtg, err,,
so, maafkan aku, andai aku pendek umo, mintak korg maafkan aku oke! 

abaikan bilik bujang aku tu haha
oke la, aku mintak dri dlu, 
jumpe lg di lain mase + hari + tempat + bulan,
wish me luck utk sem lima ni!, 
oke la, assalam .. =)


Wednesday, 12 June 2013

.. dEar bel0ved diAry ..



hui2 ..
ari ni aku stat smule nulis diari,  walaupun da tengah tahun, tp tape la ..hehehe, aku na gak mnulis! sbb aku da malas na ngadu pasal dri aku kt org2 yg ta pernah pham aku, haha,, erm ,, dlam diari, aku bebas na cite psal ape pun, hehe, kali ni aku juz tulis gune buku zaman skola dulu, ta cukup bajet na beli buku yg kulit tebal tu, hahha,, err , okela - okela, bebalik psal diari ni td, hm!, sbenanye, aku mmg suke tulis diari, sbb aku ni ta suke pendam, kalau boleh stiap ape yg aku rasa, aku nak btau org, err, pelik kan? .. so, kalau ade mmbe laki spesis mcm aku ni, sila2 la kenan-kenan kn kt aku, HAHAH, juz kiding ler,, 

okela, kalau ade soalan, sile tinggalkan komen anda, hahaha
okela, chow dlu, assalam,,
<3 zaid nAjmuddin zUl akmAl <3

Sunday, 2 June 2013

cerita kitA .. [^_^] ..


HAHAHAHAHAHA
* belum ape2, da gelak, err , SORRY *
hehe, okela2, na cite ni, 
td bukak almari lame, jumpe diari stengah dekad yg lepas..
ahahahaha..
ade 3, diari utk thun 2008, 2009 dgn 2011..


yg 2010 ade dua..
1 da ilang entah ke mane,
& 1 lg kene rAmpas dkat ostEl ,,
2012 lak, da benti tulis diari..
2013 da ta minat tulis diari, 
HAHAHAHA..

oke2, alang2 da jumpe td...
belek la balik, ape yg aku tulis~
err, ya Allah, malunye na ngaku aku yg tulis sume tu,,

hahahahaha,,
ayat ta matang lansung, entah ape yg dimerepekkan kt dlm tu..
err, nasib baik aku yg bace, klau org lain,, 
errr,, mau segan!! ,, hahahaha

dkat diari 2008 tu, ade psal aku kene denda ngan k.nisa..
aku, ckin ngan eno kne denda jd imam SEMINGGU!!..
hahaha,, aku ase na gelak guling2 mase bace tu, hahaha
time tu solat mgrib kot, ckin laaa..
dy kaco aku ngan eno solat, *time tu solat jemaah* ..
mule2, aku ngan eno da angkat takbir da,
tibe an si ckin ni dtg , dy ckp 'tggu la sy' ..
ktorg pun benti la smyg jap, pastu da masuk rakaat ke2,,

ktorg b3 ni masbuk la, tibe an mase tahiyat awal,
ckin dgan kompidennye trus bgun, yg aku ngan eno ni, mmg tahan gelak la kan..
ckin yg cegeng + malu tu, 
bole pulak dy duduk smule pastu pandang aku ngan eno yg smemangnye ta kusyuk,,
mmg gelak la kan!! ,, hahahaha
pastu , kitorg masbuk rakaat ke3 *rakaat terakhir* ,
lpas imam bg salam, , aku, eno ngan ckin bgun la utk rakaat strusnye,

erk, boleh pulak semua baris saf tu pandang ktorg , t'masukla imam!!
sbb ktorg duk saf pertama, HAHAHA..
mmg ta jd solat la kan, ktorg pun duduk smule dgan gelak2 tanpe rase bslah!
haha,, skali t'toleh blakang,
GILAK kau, exco kerohanian kat blakang ktorg !! ..

lpas abis mgrib, mmg kitorg be3 kene pggil la kan,,
and ...... SEKIAN .. hahahahaa
utk pgetahuan anda, time tu wardah jd imam! hahaha

oke, utk 2009 lak,
psal ktorg kne denda cuci stor sukan!!
kisah nye begini, 

ari tu ari jumaat, bile prep mlm, mmg mejoriti ta wat omwek, 
ye la, esok kan sabtu, HAHA, mmg heaven !!
ktorg study kt dewan mkan, 

time tu, tqah, sya, eno, ckin men BINGO!
hahaha,, yg aku tukang memerhati, hehehe..

ala, biase la men bggo, mmg bising la kan, dpt pulak ke ckin,
pastu, exco2 yg comel tu byk kali kut bg jelingan maut kt ktorg, 
bape kali dah dy warning, tp ktorg wat taktau je..
biase la, kami da form 4 oke, i'm SENIOR!, haha

takat jelingan & warning anda, ta buat kami goyang pun la , haha
tibe kan mase nak dekat last2 waktu prep tu,
boleh lak ckin g jerit "BINGO" dgan skuat ati ...
mase tu, mate semua t'tumpu kt ktorg..
& yes!, sblum abis prep tu, 
name2 kami & p'buat bising tegar kene pggil ,,
haha, so kene DENDA la kan,, ehehehee
pastu2, time fom4 gak, kami ade gaduh besa ngan para exco!
kes pasal sandal, HAHAHA
tape la, mlas na cite,,

kisahnye pnjg sgt! , 
next time, next day, next week ,next month @ next year,
baru aku cite , tu pun klau aku rajin, haha

haha, utk 2010, sorry ... tadok imbasan ingatan~
diari tadok,, 

hmm,, lpas bace diari ni, ase mcm na tulis smule laa ..
ye la, lg pun sem depan da sem last,,
aku na catat semua knagan aku ngan budak2 ruma aku yg super duper double triple quadrant kiut tu!! ,, hahaha, INSHAALLAH! ,,
oke la, ape pun, aku rindu time duk ostel bhaman tu!! , haha,,
batch 93 kt bhman, korg memg t'baik! ,, [n_n] ..




Wednesday, 29 May 2013

.. alhAmdulillah ..


smlAm rEsult kluA! ..


alhAmdulillah, alhAmdulillah, alhAmdulillah
thanks to Allah!! ..
..[n_n]..

tp gEram gilak ngan sorg ni,
err, ta abis2 kate aku tade usaha..
ya Allah, sakitnye ati!..
tape la, asalkan mAk prasan pnigktan result aku,
tu kire oke la! ..
tq gak kt angah! .. 
angah ta pnah down kan smgt aku!
hm! , tape la, tggal 1 sem je lg ni,
h0pe kali ni aku dpt wat yg t'baik! ..

# INSHAALLAH #

Saturday, 25 May 2013

dua empAt lima .. [n_n] ..


hui!, haha,, lame da ta update mnde alah ni ~
err, na cite ni, td mase dga radio td, tibe kan si dj tu putarkan 1 lgu ni~
hahaha,, na taw lgu ape?? .. haa . lgu yg anda tga dga skang ni la, hehe,, 

cenggini ! ,, hahaha

err, alang2 da menaip ni kan~, 
aku na bwak korg mnyelami kisah aku utk hari smlm, HAHAHA
* ayat ta boleh bla *
okela2, aku juz na cite psal p'temuan jejak kasih aku, haha
smlm aku klua dgan en.shima . ahaha
alhamdulillah~ makin segak dy skang~ haha

with her .. haha

anum GI


erm! thank gak kt anum sbb sudi jd driver, 
yg hantar, teman & follow my instruction !
ahaha,, * mati aku klau si GI tu bace * 
HAHAHAHAHAHA ..

apepun na ckp, shima ni antara anak angkt aku sbenanye..
err, mklumla, time skola mngah dlu, 
semua budak junior aku na jdkan ank angkt ..
* aku anak bongsu *
HEHEHEHEHE
oke, abaikan psal tu, tu dulu, skang tak dah~
tp kes aku ngan shima ni, kami brgkat 7hb november 2008 ..
kt smk dtuk bhamn tu, dy bilik mawar, aku bilik dahlia~
pastu dy pindah~ 
haha,, pnah putus tnpe sbb, & skang kami still brgkat~ , haha
agak pelik kat situ, tp abaikan eh~, haha

kami jumpe ni pun, sbb na bg adiah sempena result dy ai tu..
& kami pun sbenanye da lame b'cdang na jumpe, tp ta b'kesemptan~
& smlm, ALHAMDULILLAH ..
we meet again! ..

mengenai mr.penyu tu~
sory eh~ haha,, ni t'pengaruh dgan cite 'yes or no' la ni..
err, tape la, 1 ari nnt, kamu psti mnyukainye, HAHA

kim dgan si pEnyu ..

hehe,, mase tgok cite ni,
penyu tu nmpak comel sgt~
s0, mase jumpe kt aeon ai tu, trus la beli~
hehehehe,, ape pun, s0ry maa .. #_#

okela2, ape pun, aku hapy sbb dpt jumpe dgan kamu en.shima..
err, ampir 4thun k0t ta jumpe kamu, ape pun tQ . 
hope lpas ni, kite jumpe lg,
okela, mau minta dri dulu,, babai,, =)

~ asSalamualaikum ~






Thursday, 9 May 2013

~ kebangkitAn rakyAt ~


bermula 12.50 a.m. [ 6hb 5 ],
mEjoriti org awam mnyuarakan psal ta puas ati dgn pru13 ni,
termasuk la aku *muke bangge* HAHAA..
dsbbkan bnyk pnyelewengan mase pru tu,
ds anwar dgan pnuh ciri2 pemimpin tu sebulat suara utk adakan himpunan!


and, alhamdulillah !!!! .. 
sbb himpunan ni da b'jaya memanggil berpuluh ribu org utk hadir,
alhamdulillah!! nampak tak, btape ramai org ta puas ati!..
tp aku tak g pun, tp alhmdulillah sbb ade pihak yg buat rakaman live kt klana,
wlaupun t'sekat2, tp alhamdulillah sbb aku b'pluang tgok situasi sbena ..
na harapkan tb krajaan ni, jgn harap ler~
& sepnjang 3 hari dri pengumuman tu,
aku da try mcm2 usaha utk mmbantu pr,,
aku harap, usaha aku tu tak sia2 & mndpt berkat dari-Mu..
&, aku akui , dsbbkan politik ni,
aku mule buat keje bodoh~ err..
mintak maaf~
s0, dgan b'akhirnya p'himpunan tu,
aku pun amik kputusan utk benti bkempen2 ni,,
err,, bukan nye aku ta na truskan pjuangan ni,
tp, aku pun na jge hati mak, along, angh ngan akak..
disebbkan politik, aku jd smakin keras kpale,,
err,, mintak maaf lg!,,


myb mlm ni,
trakhir kali utk aku update psal politik2 ni,
hahaha,,
tp komen2 tu, inshaAllah!! ,, hehe
err..
ape pun, aku na btau,
smngat aku ta pnah pdam oke ! ,,
aku tetap pilih roket, sbgai knderaan utama aku..
aku tetap pilih bulan, sbagai destinasi utama aku..
& aku tetap pilih keadilan, sbgai tunjang utama hidup aku!!
inshaAllah!! 
ya Allah, Kau berkatilah perjuangan kami,
dibawah pimpinan DS Anwar dan puterinya..
 
inshaAllah! ..
lawan tetap lawan!
yakinlah akan pertolongan Allah, nescaya Allah akn tolong!
ALLAHUAKHBAR!!

## salam reformasi ##


## [n_n] ##

Monday, 6 May 2013

pErjuangan kami blum b'akhir!! ..


## AMARAN ##
pErjuangan kami belum berakhir!!


sbb
! aku sayang mAlaysia !
tu ayat yg ade dlam kpale aQ skarang ..
yep!, aku syg kan ngare aku, malaysia! 

tp ngikut pmerhatian aku,
mlaysia skang dah ramai pemimpin yg menipu~
errr,, aku tataw la knape dorg sanggup mnipu utk dptkan kuasa..
isu blackout mase kiraan undi tu, mcm da dirancang..
ya Allah!, sesungguhnya Engkau lg mgetahui..
wlaupun gelap, hanya Kau yg boleh lihat kbenarannye..
isu bangla pun same~ sorok undi,, ya Allah!! 
ni ke negara demokrasi??!! ..
aku still ta pham [~_~] ..

my id0l!! ..

bile tgok muke dorg bedua ni, 
hati aku sEnang, dorg bnyak kena fitnah..
tp dato ada isteri yg baik, dan k.izzah ada ibu yg hebat!! ,,
yg sentiasa bg sokongan & b'sama2 p'juangkan nasib rkyat, 
apepun, 
tahniah kpada dato seri sbb still dpt pegang permatang pauh,
and k.izzah yg b'jaya dpat kan lembah pantai!!
keinginan utk b'same2 dorg utk m'perjuangkan nasib ngare ni makin kuat!!
ya Allah!, semoga aku b'pluang bErsama2 mereka ,,
bersama2 menegakkan kebenaran!!
InshaAllah~
tp, politik kotor??!,, 
errr.. mmg politik kotor,
tp ia kotor disebabkan oleh pemimpin yg ta b'tggungjwab,,

aku kne tggu lg 5tahun utk melayakkan utk j0in pru14! ..
ya Allah, 5thun tu 1 mase yg lama,,
sempat ke aku na tgok perjuangan ulama' tersohor mase tu??!
ye, tuan gUru haji nik aziz,  tUan gUru hAji hadi awang, & ramai lg,,


tahniah jugak kpda TGNA sbb still pegang kelantan,
 & TGHH utk kerusi parlimen di tganu,, 
aku harap, 
mereka ada b'sama2 untuk perjuangkan nasib ngara ni,
inshaAllah!! .. 
aku syang para ulama' ni!! ..
aku harap, dpat meneruskan p'juangan suci mereka suatu hari nnt!!
perjuangan ttap dteruskan,, 
smoga dlm mas 5thun ni, PR dpt atur strategi yg lg mantap!
& aku harap, sgale helah dan muslihat dpt dihapuskan!!
Allah sentiasa b'sama org yg benar!!
aku yakin akan pErtolongan dri Allah!!
inshaAllah kemenangan milik kita!! ..
aaaammmiiinnn,,

~ anak muda inginkan perubahan ~

kami rakyat ada kuasa utk memilih!!
jd, warga spr jgan ingat kami tataw ape yg korg buat!! ..
Allah bersama2 kami utk perjuangan suci ini!,, 

### takbir, ALLAHUAKBAR!!! ... ###






Saturday, 20 April 2013

'ku' tiba lagi ! ..


# final #

da ampir 5 bulAn aku jd plajar sEm  4..
& da na abis sem da pun..
s0, mcm biase la kan, 
sblum cuti sem, mst ade final exam kan?! , hahaha
yeah!, skang ni tga study week!,,
tp bru ari ni akU study, jgan tnye knape! .. hahaha

ni jadual exam aku utk sEm ni ..

nmpak ke?!.. 
lau na tgok, pepandai la ejas jadual aku ni eh~
hahaha,,
tp series!, kali ni agak padat jadual nih~
hm!, ape pun, aku akn cube yg t'baik! .
insyaAllah,, =)


slagi aku mmpu, 
aku akn try wat mak , abh, along, angh & akak bgge ..
aku try oke,
tp klau aku gagal, aku mntak maaf oke~
.. [#_#] ..

okela, kpde kwan2, gud luck oke!
hope kite sEmua dpt pointer 3 keatas utk sem ni!
sbb subjek kali ni mmg agak 'killer'
hehehe ,
kpd mr.h, kamu pun gudluck oke! . hahaha

sm0ge pjuangan kite ni diiringi dgan redha Allah ,
inshaAllah!! ..

usaha, doa & tawakal! ..
inshaAllah, kejayaan milik kite, =)



smoge aku, mira, nadia, ika, odah, izah, teha, nana, mai  bjaye!! ..
inshaAllah! .
aammiinn .. aammiiinn .. aammiinn .


Friday, 19 April 2013

kAwan ..


ari ni aQ na cite psal kwan ..
hehehehe..

dialog kami

aku : hy A, kau knal tak B??.. ari ni bday dy .. hehe
A: B? . yg skola bhaman dlu ke?! ,, 
aku : ha la, ta wish ke bday dy? .. aku ade no dy, nak?!..
A: erk!, dy pun tak engt kt kite, wat ape kite nak engt kt dy ..
aku : 0o, oke~ haha

hm!, ni la salah kite an~
kite slalu na org ingt kite, tp kite lngsung tade usahe na engt org tu ..
biase dga ta,
" klau na org senyum kt kite, kite kne la senyum dlu "
mcm tu jugak dgan bkwan ni~
klau na kwan tu engt kt kite, kite kne la engt kwan ..
hm~

wlaupun bjuta kwan baru yg kite jumpe, 
tp jgan la lupe yg kite pnah ade kwan sblum kite jumpe kwan2 baru tu, hehe
* ayt hindustan t'serlah kt ctu *


hm!, lg 1, bile aku jumpe fb, twiter, @ blog kawan2 lame, 
aku suke amik tau kisah dorg dlam diam2, haha
kirenye stalker la , hahaha
entah la, aku sbenanye suke ikuti p'kembangan kawan2 lame aku,
wlaupun dri aku ni da dilupa an~ *ayat sadis*
yela, da lame ta jumpe an, na kontek pun, takut dorg bz, 
tu gune fb, kan?! ,haha
ni klau on9 tp asyik usya org yg ta pasti, bek usya kwan2 kan?!,,

ape pun, mau ckp ni , skali bkawan~
slamenye kite bkwan kan?!,, hehe,,
syg korg! ..


Tuesday, 16 April 2013

mimpi smlam ..



hy encik mimpi.. [n_n] ..


hm!, da lame ta update mnde alah ni, 
okela, mlm ni aQ na cite psal mimpi aQ smlam dgn dlu smlm.. erm!,,
klau na taw, 2 mlm aQ mimpi mnde yg sama, 
tp situasi yg b'beze~

mlm ptame tu, aQ mimpi anum kawin dgan jejake pilihan dy,
situasi dlam mimpi tu t'sgt la meriah!!..
da gaye kaum kerabat je.. mmg meriah la ..
arwah mkngah & pkngah pun ade, aQ yg tolakkan krusi roda dorg..
[ al-fatihah ] 
lpas tu, masa pengantin smpai, siap ade pancaragam lg~
mmg besar-besaran la mjlis tu..
hm!, bile part dorg b'sanding, aQ trus t'sedar..

pg tu trus cite kt anum,
pastu anum ckp,  klau mimpi org kawin, 
tu mknenye org yg kite mmpi tu akan  ditimpa kmlgan & kemungkinan akan mnggal..
err~ gaye mrepek jep.. hm!, tp ntah la,
tu semua kuasa Allah..

mlm strusnye la, 
aQ mimpi anum kAwin lg, dgan laki yg same gak~
kali ni dorg pkai bju putih,,
p'kawinan dorg kali ni simple2 je..
hm!, kali ni aQ mimpi smpai mjlis abis~
err... bile cri dlam tafsir mimpi, mksud dy mnyeram an..
erm!, harap2 tade ape la yg jd,
tu semua juz mainan tdo je, 
ajal maut tu kuasa Allah, hehe,,

ya Allah, panjang kan umor mak , abah, along, angah ngan akak ku,
smoge aku sempat b'jase utk dorg, inshaAllah!..
aku syg korg sgt2!! .. [n_n] ..

Wednesday, 13 February 2013

.. yEs or nO ..


first, na tye ..
sApe pnAh tgok citE yEs or no ??!! ..
hahaha ..
mst rAmai yg tA pnah tg0k an~

citE ni aQ jumpe mse tgA ng0peh bl0g mmbe lame ..
engt an cite ape, try la tg0k ..

ni la c0ver utk cite tu! ,, huhu

.. yEs or nO ..

citE ni bEst wlaup0n dy btEntangan dgAn islAm ,,
tp adAt la, citE org thai ~
d0rg mne tAu mne hAlal, mnE haram~
tp klAu org islAm yg bUat, hm! , 
tEpuk dAda, tAnye iman jE lah ye,, 
hahaha ..
citE ni ngisAh kan pAsal s0rg p0mpuan bnAme kim [ tina ],
dy ni prEmpuan yg b'pwtakn lElaki, 
r0omate dy nAme pie [ aom ], 
mcAm2 pkAre lucu yg d0rg lalui, 
& last2 d0rg jtuh cinta, cceehh~ ,, hahaha
tp mak pie ta suke kim , 
& jAne lak gile an kim .. 
hm!, s0 lau na taw cite dy g0ne, 
try la tg0k kt utube @ mne2 jE la ,,
tp apE pun, SUMPAH! pie ni c0mel sgt2!! 
HAHAHAHAHAHA ..

pAstu dy adE sAmbungan,
yEs or no 2 lak , 

.. yEs or no 2 ..

yEah! ,
aom still pEgang wAtak piE ni, 
waa, c0mey nye dy~
hahahahaaha ..

utk m0vie yg ni,
kim & pie da b'bhagia da dlm cnta dorg , ceehh~
tp ntah cmne, komplik dtg time d0rg g prAktikal ..
hm! , adE watak yAm dlm m0vie ni,
asE na sEpak je p0mpuan tu,,
dA la ta c0mel mcm pie~ 
HAHAHAHAAH ,
bab ngutuk kau, sErah je kat aQ! ,,
HAHAHAHA ,,
tp citE ni bEst la, 
wlAu pun lEn dri yg len ,, hahahaha
tp timE aQ tg0k tu, 
aQ juz angAp kim tu lAki jEp,,
hahaha ,, 
dsEbab an citE ni, aQ td0 kUl 6 pg tau ta~
haha,,
bukAn nA bgge, tp nA tunjUk an citE ni bEst! ,,
 try lA tg0k anak2 skalian eh~ 
~~~ pEace ~~~

kim @ tina <3 pie @ aom

ape pUn,
sbAgai org islAm,,
knE ingt, yg hAlal jgAn dhAramkan, 
yg hAram jgAn di hAlalkan , 
oke?~

sm0gE Allah sEntiase pElihara hAti nUrani kitE kEarah jlAn yg lurUs!
insyAallah! ,,
aammiinn, aammmiinnn, aammiinn ,
..... [n_n] .....

Monday, 11 February 2013

~ m2m ~


j0m nyanyi same2 ... =)

<3 ..m2m.. <3


[VERSE 1]
Well I wonder could it be
When I was dreaming ’bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time



[PRE-CHORUS 1]
Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do


[CHORUS]
Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there’s only you
Been crying since the day
The day you went away


[VERSE 2]
I remember date and time
September twenty second
Sunday twenty five after nine
In the doorway with your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces


[PRE-CHORUS 2]
And we were letting go of something special
Something we’ll never have again
I know, I guess I really really know


# [CHORUS]

The day you went away
The day you went away


#[PRE-CHORUS 1]
#[CHORUS]


[BRIDGE]
Why do we never know what we’ve got ’til it’s gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I’ve been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

The day you went away
The day you went away