hanimamirudin :)

PitaPata - Personal picturePitaPata Cat tickers

Sunday, 23 June 2013

bAhaman [93] ..


assalamulaikum, 
first, alhamdulillah sbb masih ade ksemptan utk mnaip, 
wlaupun dua bgasi tu ta b'isi bju lg~
haha,, sgt mlas sbenanye na alik ipoh, 
tp, nak ta nak, kene jugak!! ,, 
sem last, sabar la wahai hati yg comel~

okela2, nak cite ni, 
td alhamdulillah, sbb dgan izin Allah, kami btemu lg !! .. hehe


sgt epy + bhgia + teruja + sronok + seangktan dgnnye, 
& last skali , alhamdulillah!! ,, huhuhuhuhu..

first, thank to Allah sbb p'kenankan doa hamba !
pastu, thank to mk + abah sbb bg change aku klua utk kali trakhir !
pastu, thank to anum sbb sudi jd driver, smpai retak sportrim 
sbb langgar lubang .. hehe, *raye nnt dpt sportrim baru* hehe
pastu , thank kt ckin sbb sudi jugak klua dri kepompong JU , 
utk mnjayakan misi tgok 'zombi' hehehe..
pastu, thank kat farah, sbb sudi jugak klua wlaupun ari ni awok keje!!
pastu thank kt linda, sbb sudi jugak klua wlaupun penat ta ilang lg sbb bru je smpai umah,
* dy baru stat cuti sem ,, aku rase JELES pulak *
& last skali, thank kt jannah!, sbb sudi balik dri kl smate2 nak klua dgan kami2..
ALHAMDULILLAH ..


klua td, ktorg tgok cite ni ..
world war z!!! ..



ya Allah, gilak gempak cite ni,,
haha,, sgt awesome !..
sampai tahap aku rase nk klua je dri pwgam tu,
bukan sbb ta best, tp cite dy seram !
spnjg tgok cite tu, jntung ni dup dap dup dap..
bulu rome abis meremang~ hahha..
anum pulak, ta yah ckap la, 
abis t'campak popcorn, punye la t'kejut~ hahahahaha
tp komen aku pasal cite tu, 
sgt gempak !!,, haha,
tak rugi klau korg tgok !! ..
ape pun, sgt mncabar thap kehebatan jntung anda ! hahaha

gmba hiasan semate2 ..
okela, bebalik pasal pg besok !
err, yaAllah!, serius!, aku malas gilak nk kemas brg ..
ptg td ade la kemas bju2,,
tp yg pelik nye, time balik cni, 2 bagasi tu pnuh dgan bju,
tp kemas td, 1 bagasi pun tak penuh2 lg.....
rasenye semua bju da masuk dlm beg,,
err, kemane 'kau' nyorok ha???!!
hahaha,, biasenye aku ni, tiap kali balik smule ke ipoh,
mst brg2 aku ni byk, klah budak yg sem 1 bru nak masuk tu,,
huahuahua ..
alah, ta kesah la , yg kesahnye skang ni, aku malas nak balik ~
err,, wahai hati yg somel, tlong la jd gagah seketike !! ,,
err, sedih, ptg td rase nak ngis je mase tgok bju2, hm!!
tp nasib baik ade 'smgt' dtg, huahua ..
erm,, skang da pkul 12.30am, 
bju2 yg basuh td still ade dlm mesin basuh,,
so, aku nak undur dri dlu la, mau sidai baju,,

okela2,, kpade kwan2 yg santik dan comel, 
aku harap, 1 hari nnt kite dpt jumpe ramai2 !! ,, 
inshaAllah !,,
kpade yg rajin m'bukak blog aku ni, mohon ampun & maaf andai ade t'kasar bhase .. 
& mintak doakan patik, smoge diberi kekuatan utk sem 5 ni,..
aaammiinn !,,
oke la, babai, assalam , ,

Friday, 14 June 2013

coretan aku ..


assalamualaikum ..

kami **tga gaduh skang ni , HAHA
...................................................................................................................


gmba hiasan semate2 ..

oke la, aku ase ni last aku update blog sblum alik ipoh~
erm!, kt ipoh nnt kompem2 aku ta dpt na update mnde alah ni,
sbb thap kelajuan tenet yg sgt 'awesome' tu bole mencacatkan idea aku..
hmm .. tp tape la, skang aku da ade diari, so bole la aku merapu dlm tu je, hehe =)

sbenanye aku ta ready lg na masuk sem 5 ni,, hm~
ta ready dgn muet, final projek, asignment, test, quiz, errr, bnyak la~
hm, tp na ta na, kene gak! .. hm!,
sem 5 ni, aku na try sehabis baik, inshaAllah 4flat tu target aku, 
ha? . ape? ckp kosong? . err, mane ade la!
hm!, series, ni last sem aku, & hope sgt yg ni mmg btui2 sem last aku! .
ta na fail, ta na repeat, ta na regret, @ ta na la smua2 tu,, hm!
cukup la skali! #_#


ermm..dear mr. muet + mrs. final projek ..
klau na taw, aku takot na masuk sem 5 ni dsbb kan korang! 
err, ya Allah, smoge dipermudahkan !, hm ..
series, aku ta pandai bi, grammar ERROR . .. err
final projek pun, aku tataw projek ape yg group aku wat sbenanye ..
err, yaAllah, #_# ..

erm!, lg 1, klau aku tade jodoh dgan 'dy' ..
tape la, aku redha! , hehe,, aku kan kuat!..
takat jlan kaki g klas + kdai blakang tu, aku da biase pun, , hehe
tape, aku oke, aku da besa, haaha
klau ade anjing yg na wat spoil, payung sakti aku ade, hehehe
oke anim, jgan bharap pade sesuatu yg ta pasti , oke! ,, 
hehehe,, yg penting aku terus blaja!, tu je !,,

hm!, pastu , kpade kamu bedua~


wish both of u, luck oke! ..
huu,, alia, smoge anda bjaye dpt kan 9a oke! .. 
& shima, kamu pun, smoge dpt dekan utk sem ni & sem depan~ hehe
always pray for u guys! , huhu
jge dri, jge solat .. & jge la semua2 yg perlu di jage, hehe
jgan lupe aku!, oke la ,
syg korg oke! ,, 

dan kpade kamu, kamu dan kamu..
mintak ampun & maaf klau slame ni, aku ade sakit kan ati kamu ..
maafkan aku, aku ni bukan la insan sempurna,,
maafkan aku eh~, hm ..
entah ape yg jd kt aku pd mase akan dtg, err,,
so, maafkan aku, andai aku pendek umo, mintak korg maafkan aku oke! 

abaikan bilik bujang aku tu haha
oke la, aku mintak dri dlu, 
jumpe lg di lain mase + hari + tempat + bulan,
wish me luck utk sem lima ni!, 
oke la, assalam .. =)


Wednesday, 12 June 2013

.. dEar bel0ved diAry ..



hui2 ..
ari ni aku stat smule nulis diari,  walaupun da tengah tahun, tp tape la ..hehehe, aku na gak mnulis! sbb aku da malas na ngadu pasal dri aku kt org2 yg ta pernah pham aku, haha,, erm ,, dlam diari, aku bebas na cite psal ape pun, hehe, kali ni aku juz tulis gune buku zaman skola dulu, ta cukup bajet na beli buku yg kulit tebal tu, hahha,, err , okela - okela, bebalik psal diari ni td, hm!, sbenanye, aku mmg suke tulis diari, sbb aku ni ta suke pendam, kalau boleh stiap ape yg aku rasa, aku nak btau org, err, pelik kan? .. so, kalau ade mmbe laki spesis mcm aku ni, sila2 la kenan-kenan kn kt aku, HAHAH, juz kiding ler,, 

okela, kalau ade soalan, sile tinggalkan komen anda, hahaha
okela, chow dlu, assalam,,
<3 zaid nAjmuddin zUl akmAl <3

Sunday, 2 June 2013

cerita kitA .. [^_^] ..


HAHAHAHAHAHA
* belum ape2, da gelak, err , SORRY *
hehe, okela2, na cite ni, 
td bukak almari lame, jumpe diari stengah dekad yg lepas..
ahahahaha..
ade 3, diari utk thun 2008, 2009 dgn 2011..


yg 2010 ade dua..
1 da ilang entah ke mane,
& 1 lg kene rAmpas dkat ostEl ,,
2012 lak, da benti tulis diari..
2013 da ta minat tulis diari, 
HAHAHAHA..

oke2, alang2 da jumpe td...
belek la balik, ape yg aku tulis~
err, ya Allah, malunye na ngaku aku yg tulis sume tu,,

hahahahaha,,
ayat ta matang lansung, entah ape yg dimerepekkan kt dlm tu..
err, nasib baik aku yg bace, klau org lain,, 
errr,, mau segan!! ,, hahahaha

dkat diari 2008 tu, ade psal aku kene denda ngan k.nisa..
aku, ckin ngan eno kne denda jd imam SEMINGGU!!..
hahaha,, aku ase na gelak guling2 mase bace tu, hahaha
time tu solat mgrib kot, ckin laaa..
dy kaco aku ngan eno solat, *time tu solat jemaah* ..
mule2, aku ngan eno da angkat takbir da,
tibe an si ckin ni dtg , dy ckp 'tggu la sy' ..
ktorg pun benti la smyg jap, pastu da masuk rakaat ke2,,

ktorg b3 ni masbuk la, tibe an mase tahiyat awal,
ckin dgan kompidennye trus bgun, yg aku ngan eno ni, mmg tahan gelak la kan..
ckin yg cegeng + malu tu, 
bole pulak dy duduk smule pastu pandang aku ngan eno yg smemangnye ta kusyuk,,
mmg gelak la kan!! ,, hahahaha
pastu , kitorg masbuk rakaat ke3 *rakaat terakhir* ,
lpas imam bg salam, , aku, eno ngan ckin bgun la utk rakaat strusnye,

erk, boleh pulak semua baris saf tu pandang ktorg , t'masukla imam!!
sbb ktorg duk saf pertama, HAHAHA..
mmg ta jd solat la kan, ktorg pun duduk smule dgan gelak2 tanpe rase bslah!
haha,, skali t'toleh blakang,
GILAK kau, exco kerohanian kat blakang ktorg !! ..

lpas abis mgrib, mmg kitorg be3 kene pggil la kan,,
and ...... SEKIAN .. hahahahaa
utk pgetahuan anda, time tu wardah jd imam! hahaha

oke, utk 2009 lak,
psal ktorg kne denda cuci stor sukan!!
kisah nye begini, 

ari tu ari jumaat, bile prep mlm, mmg mejoriti ta wat omwek, 
ye la, esok kan sabtu, HAHA, mmg heaven !!
ktorg study kt dewan mkan, 

time tu, tqah, sya, eno, ckin men BINGO!
hahaha,, yg aku tukang memerhati, hehehe..

ala, biase la men bggo, mmg bising la kan, dpt pulak ke ckin,
pastu, exco2 yg comel tu byk kali kut bg jelingan maut kt ktorg, 
bape kali dah dy warning, tp ktorg wat taktau je..
biase la, kami da form 4 oke, i'm SENIOR!, haha

takat jelingan & warning anda, ta buat kami goyang pun la , haha
tibe kan mase nak dekat last2 waktu prep tu,
boleh lak ckin g jerit "BINGO" dgan skuat ati ...
mase tu, mate semua t'tumpu kt ktorg..
& yes!, sblum abis prep tu, 
name2 kami & p'buat bising tegar kene pggil ,,
haha, so kene DENDA la kan,, ehehehee
pastu2, time fom4 gak, kami ade gaduh besa ngan para exco!
kes pasal sandal, HAHAHA
tape la, mlas na cite,,

kisahnye pnjg sgt! , 
next time, next day, next week ,next month @ next year,
baru aku cite , tu pun klau aku rajin, haha

haha, utk 2010, sorry ... tadok imbasan ingatan~
diari tadok,, 

hmm,, lpas bace diari ni, ase mcm na tulis smule laa ..
ye la, lg pun sem depan da sem last,,
aku na catat semua knagan aku ngan budak2 ruma aku yg super duper double triple quadrant kiut tu!! ,, hahaha, INSHAALLAH! ,,
oke la, ape pun, aku rindu time duk ostel bhaman tu!! , haha,,
batch 93 kt bhman, korg memg t'baik! ,, [n_n] ..